CAR
SEXY CARS

Sunday, March 18, 2007

Trouwen in Disney

Koppels die willen huwen in Walt Disney Resort in Orlando kunnen kiezen tussen 4 huwelijksstijlen: classic elegance, simply chic, cocktail soiree and whimsical garden. Deze trouwpartijen zijn echter niet beschikbaar voor bruidskoppels die bestaan uit 2 bruiden of 2 bruidegommen. Volgens woordvoerder Jason DiPietre is er een geldige huwelijkstoestemming van de staat Florida nodig en die wordt niet afgeleverd aan homo- of lesbische koppels. Disney organiseert slechts een huwelijksceremonie door zijn “Disney’s Fairy Tale Weddings and Honeymoons” en levert dus geen huwelijkscertificaat af, dus is er ook geen wettelijke vergunning vereist.

Disneyland Resort Californië houdt wel huwelijksceremonies voor koppels van hetzelfde geslacht die een partnerregistratie zijn aangegaan. Het enige verschil is dat de Rose Court Garden enkel toegankelijk is voor heterokoppels die hun huwelijksceremonie daar willen houden en dat de ceremonie wordt voltrokken door het Disney’s wedding team. Koppels van hetzelfde geslacht moeten tevreden zijn met een balzaal of een banketzaal en een plaatselijke kantoor doet daar de ceremonie. Dit is mogelijk een overtreding tegen de burgerrechten waarin verboden wordt te discrimineren op basis van burgerlijke stand en seksuele geaardheid.

Ironisch genoeg betekent dat de ontwerper van dit alles, Tutera en zijn partner Ryan Turica die een samenlevingscontract afsloten in Vermont in 2003, geen gebruik kunnen maken van de huwelijksceremonies in Florida. Ook Elton John die verschillende Disneysongs vertolkt en openlijk homo is, hiervan geen gebruik kan maken. Ook koppels die kunnen huwen of gehuwd zijn in een staat of land waar het homohuwelijk wel wettelijk is, vallen uit het huwelijksbootje van Disney.

Waarschijnlijk is de reden de angst voor een boycot door godsdienstige fundamentalisten. Het bedrijf is al verschillende keren het slachtoffer geweest van protestacties

No comments:

Post a Comment