CAR
SEXY CARS

Monday, July 9, 2007

En Coulisse

Op RTL-TVI was er onlangs een reportage over het reilen en zeilen in Disneyland naar aanleiding van de 15de verjaardag : hoe wordt een parade bedacht, hoe worden ideeën in nieuwe attracties verwezenlijkt en wat gebeurt er ’s nachts als alle bezoekers huiswaarts zijn.

Vooraleer de nieuwe attracties Crush’s Coaster en Cars Race Rally het grote publiek konden ontvangen, zijn 80 imagineers gedurende 36 maanden aan het werk geweest. Bij Disney heeft iedere imagineer zijn eigen welbepaalde taak. Het was de bedoeling om de wereld zoals deze in de tekenfilm te zien is zo echt mogelijk over te brengen in de attracties. Het decor maar ook de muziek zijn belangrijk om de bezoekers de indruk te geven dat ze in de sprookjeswereld binnentreden. Door onder andere de blacklights in Crush’s Coaster hebben de gasten het gevoel dat ze echt in de wereld onder water beland zijn.

Elke attractie wordt elke dag getest om zo de veiligheid van de bezoekers te garanderen. Zo kijkt een ploeg technici elke dag de Big Thunder Mountain na en worden o.a. de remmen getest, het oliepeil wordt nagekeken en ook de kettingen worden grondig onderzocht. Om bepaalde mankementen op te sporen, maakt men gebruik van zuurstof. Deze hele onderneming duurt een 2-tal uur. Ook de andere coasters worden elke nacht op technisch vlak onder handen genomen. In andere attracties staan verschilende anamatronics en ook deze worden één voor één nagekeken en eventueel gerepareerd. Om 6 uur in de morgen is het dan de beurt aan de stylisten om de kledij van alle anamatronics na te kijken en in orde te brengen.

Achter de parade gaat ook een heel geolied radarwerk schuil. De parade bestaat uit 8 floats die elke dag over een parcours van ongeveer 1 km door het park paraderen. Vanuit de regiekamer wordt de parade op computers gevolgd en staat men in verbinding met de verantwoordelijke van de parade op het parcours. Op het parcours staan verschillende camera’s maar in de grond zitten een aantal detectiemiddelen. Wanneer een float daarover rijdt, wordt dit op een centrale computer weergegeven en weet men waar de float zich juist bevindt. Men heeft gedurende een 2-tal jaar aan de floats gewerkt. Alle details werden heel precies uitgewerkt en zelfs de kleuren werden met de grootste omzichtigheid uitgekozen om de bezoekers te charmeren.

Elk Disneycharacter heeft een eigen manier van groeten en van beweging en natuurlijk ook zijn eigen kledij. Alle kleding wordt in het hart van het park (in de Walt Disney Studios) gemaakt. De stoffen voor de kleding moeten uiteraard weerbestendig zijn want weer of geen weer : the show must go on. Vooraleer een jurk effectief af is, gaan er vele uren van discussie en ontwerp aan vooraf. Iedere Disneyprinses heeft een eigen kleur van jurk en ook het borduurwerk op de jurk is verschillend voor elke prinses.

Disney heeft ook een eigen wasserij voor de kleding van de vele castmembers. Per dag worden er ongeveer een 5.000-tal kostuums gewisseld.

Wanneer de laatste bezoekers het park verlaten en Disney de deuren sluit, komen de mensen van de reinigingsdienst in actie. Tijdens de korte nacht ondergaan een 50-tal attracties, een 60-tal restaurants en een oppervlakte van 1900 hectare aan wegen aan een grondige poetsbeurt . Na de reinigingsploeg komen de elektriciens in actie. Wanneer de zon opkomt, schieten de tuinmannen in actie. Het gras wordt afgereden, de bloemen verzorgd en waar nodig worden ook de struiken gesnoeid. Disney heeft een eigen serre zodat men direct een graszode of een plantje kan vervangen.

Rond de klok van 8 uur is het park terug piekfijn in orde om een nieuwe lading bezoekers te ontvangen. In de beide parken zijn er een 60-tal attracties : de ene al wat rustiger dan de andere.

Deel 1




Deel 2







Met dank aan maxlamenace007

No comments:

Post a Comment