CAR
SEXY CARS

Monday, September 3, 2007

ASIMO is terug in DCA

Nu hij reeds een snelheid haalt van bijna 4 mijl per uur (ongeveer een 6 km/u) lijkt de nagelnieuwe ASIMO (Advanced Step in Innovative Mobility), de “menselijke” robot van Honda, steeds meer en meer op een mens. Vanaf eind augustus kunnen de bezoekers van Disneyland Resort Anaheim de recenste versie van ASIMO aan het werk zien in het Honda ASIMO theater in de attractie Innoventions.

In de “Say ' Hello ' aan Honda’s ASIMO-show” kunnen de bezoekers ASIMO aan het werk zien gedurende een 15-minuten durende liveshow. In de show zie je de recentste technologische vorderingen van ASIMO waaronder de verschillende nieuwe mobiliteits- en intelligentiemogelijkheden, en natuurlijk de mogelijkheid van ASIMO om te lopen.

Het Honda ASIMO theater, geopend in juni 2005 ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van het park, geeft de bezoekers een blik op een niet al te ver verwijderde toekomst wanneer menselijke robots zoals ASIMO, de mensen zullen helpen bij allerlei huishoudelijke taken. De gasten van het park zien ASIMO in een modern huisgezin aan het werk en zien hoe hij door zijn unieke technologische mogelijkheden te gebruiken (zoals achteruit en vooruit lopen, het op- en aflopen van trappen) een grote hulp wordt voor de mensheid.

De ingenieurs van Honda begonnen in 1986 met de ontwikkeling van een “menselijke robot” die in staat moet zijn om de mens te helpen bij zijn dagdagelijkse taken. Na jaren van onderzoek en verschillende ontwikkelingen, kwam ASIMO tot stand. ASIMO maakte oorspronkelijk zijn debuut op 14 februari 2002 toen hij de bel deed rinkelen die de opening van de beurs van New York aankondigde. De laatste versie van ASIMO, eentje die al kon lopen, maakte zijn debuut op de Consumer Electronics Show in Las Vegas in januari 2007.

Hier op deze filmpjes kan je ASIMO aan het werk zien : Asimo-filmpjes

No comments:

Post a Comment