CAR
SEXY CARS

Saturday, October 6, 2007

It’s a small World

In de eerste helft van 2008 gaat in Hong Kong Disneyland een nieuwe attractie open : It’s a small World. Voor deze opening wordt Disney’s meeste bekende liedje in 4 andere talen ingezongen.



Een korte samenvatting van het persbericht :

In een hartverwarmende show rond de thema's vrede, kindertijd, vreugde en begrip tussen mensen werden 16 kinderen verzameld die 4 landen en 4 regios vertegenwoordigden om deze week een nieuwe versie van “it’s a small world” in te zingen voor de attractie in Hong Kong Disneyland.

Tijdens een talentenjacht, zo’n drie maanden geleden, selecteerden Walt Disney Imagineers (WDI) de jonge muzikale talenten om het originele themalied in het Cantonees, Putonghuan (Chinees), Koreaans en Tagalog (Filippijns) te zingen.

Door de toevoeging van de 4 nieuwe versies, zullen in de attractie in Hong Kong Disneyland 10 verschillende versies van “It’s A Small World (After All)” spelen. Het liedje blijft in je hoofd hangen en miljoenen gasten van de verschillende Disneyparken over de wereld zingen het mee. Het thema van dit liedje gaat over de vereniging van verschillende rassen en culturen.

"Met de opening van ” it’s a small World” in zicht hebben wij gezocht naar getalenteerde jonge stemmen om in de nieuwe versies van het liedje ook de kinderstemmen te horen zoals in de orginele versie” aldus David Fisher, Show Writer, WDI.

“De nagelnieuwe sound-tracks zijn uniek voor Hong Kong Disneyland en men zal voor de eerste keer stereo-effects gebruiken in een attractie. De nieuwe attractie zal de boodschap van vrede en harmonie doorgeven via de internationale taal van de muziek”.

Dinsdag 2 oktober gaven de kinderen die Beijing, Hong Kong, Korea en de Filipijnen vertegenwoordigen, onder het oog van de beroemde muziekproducer Chiu Tsang-hei een media-optreden en vertolkten ze elk in hun eigen taal “It's A Small World (After All)” . Chiu Tsang-hei was reeds van in het beginstadium betrokken bij het project zodat de kwaliteit van de stemmen verzekerd is.

Het team WDI heeft ook beslist om dezelfde Cantonese lyrics te gebruiken die meer dan 30 jaar geleden door de Hong Kongse muzieklegende James Wong werden vertaald. Om er een moderne touch aan te geven werd aan Lin Xi, één van de meeste getalenteerde songwriter in het lokale popgebeuren, gevraagd om aan een speciale Putonghua-versie te werken.

“it's a small world” werd door Walt Disney gecreërd voor New York World’s Fair in 1964-1965 ten voordele van Unicef. Het boeiend en het fascinerende themalied dat door de broers Richard en Robert Sherman (gekend van o.a. Jungle Book en Mary Poppins) werd gecomposeerd, wordt onophoudelijk in de attractie gespeeld. Dit betekent dat het gemiddeld zo’n 1.200 keer per dag in elk Disneypark speelt en zo’n 4.800 keer in de 4 Disneyparken samen. Op het internet wordt het melodietje ook als één van de meest herkenbare wijsje aangeduid.

Momenteel leggen de the Walt Disney Imagineers de laatste hand aan de poppen, het speelgoed en de mechanische apparaten. Het aankleden van de voorgevel start in oktober en zal nog het hele jaar duren. De opening is voorzien in de eerste helft van 2008.

Foto's : (c) Disney

No comments:

Post a Comment