CAR
SEXY CARS

Friday, December 7, 2007

Start VTM met een nieuwe kinderzender?

De VMMa (Vlaamse Mediamaatschappij) heeft plannen om samen te werken met Jetix van de Walt Disney Company. Jetix is de kindertelevisiezender van ABC Family Worldwide, een onderdeel van The Walt Disney Company. Voor 2002 bestond ABC Family onder de naam Fox Family Worldwide (onderdeel van Fox Entertainment Group en Saban Entertainment) en beheerde het Fox Kids, de voorloper van Jetix. Elke Jetixzender zendt een aantal lokale zelfgemaakte programma's uit, en een aantal tekenfilms, gericht op kinderen tot 12 jaar. JETIX zendt uit in 58 landen en in 19 talen en bereikt zo wereldwijd meer dan 50 miljoen huishoudens.

Bovendien is JETIX een succesvol kinderplatform met TV, een website, events, consumer products en twee magazines. In Nederland is JETIX op TV marktleider onder kinderen van 6 tot 12 jaar van 6 uur ’s ochtends tot 6 uur ’s avonds. De website wordt door de jonge kijkertjes druk bezocht.

In Vilvoorde wil men dus starten met een kinderzender die de strijd met Ketnet en Nickelodeon moet aangaan. Het zou de bedoeling zijn dat de zender een kanaal gaat delen met Kanaal Z en tegen Pasen 2008 van start gaat. Op het programma zouden zoals bij elke Jetixzender, naast eigen producties ook veel aangekochte programma's uit het buitenland staan. De nieuwe kinderzender zou ook met vlaamse presentatoren werken zodat er Vlaams gesproken wordt en men zou een Vlaamse show presenteren. Kortom de programmering zal afgestemd worden op de Vlaamse markt.

No comments:

Post a Comment