CAR
SEXY CARS

Tuesday, January 15, 2008

Harry Gregson-Williams

De filmmuziek van de nieuwste Disney/Walden Media film “The Chronicles Of Narnia: Prince Caspian” (vanaf 2 juli 2008 bij ons in de bioscoop te zien) komt ook uit het muzikale brein van de Britse filmcomponist Harry Gregson-Williams. Hij stond reeds in voor de filmmuziek van de eerste Narniafilm The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe die in 2005 in de zalen te zien was.

Harry Gregson-Williams groeide op in een muzikale familie en hij leerde tijdens zijn jeugdjaren piano en viool spelen. Hij studeerde af aan de “Guildhall School of Music and Drama” en trok toen naar Afrika waar hij een tijdje les gaf. Terug in Londen ontmoette hij Stanley Myers, de componist van “The Deer Hunter” , die hem de knepen van het vak leerde. Stanley Myers bracht Harry Gregson-Williams in contact met Hans Zimmer en zo trad hij toe tot Media Ventures. Jerry Bruckheimer is één van de regiseurs waarvoor Harry Gregson-William regelmatig soundtracks schrijft.

De release van de soundtrack van de tweede Narniafilm “Prince Caspian” is op 15 mei 2008 gepland.

Voor de filmmuziek van de derde Narniafilm “The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader” , die pas in 2010 in premiere gaat, werd een beroep gedaan op David Arnold.

No comments:

Post a Comment