CAR
SEXY CARS

Saturday, February 9, 2008

Mickey Mouse Collectorsitem

Al meer dan 50 jaar hebben PEZ en The Walt Disney Company een partnerschap om Disneysnoepgoed op de markt te brengen. Ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van PEZ en Mickey Mouse biedt PEZ een Collectible Gift Set “Mickey Mouse 80 jaar” aan. In een tinnen doos zitten 3 Mickey Mouse-snoepverdelers, 3 pakjes snoep en een vintageposter van Mickey Mouse.

Mickey Mouse verscheen voor het eerste op 18 november 1928 in de cartoon “Steamboat Willie”. In de jaren 1930 en 1940 verscheen hij nog in een aantal films waaronder zijn bekendste “Fantasia”. In de jaren 1950 stapte hij over naar de televisiewereld en had er zijn populaire show The Mickey Mouse Club. In november 1978 viert Mickey zijn 50ste verjaardag en krijgt hiervoor als eerste stripfiguur een ster op de Hollywood Walk of Fame. Door de jaren heen verandert Mickey Mouse wel wat van uiterlijk maar zijn populariteit blijft.

Pez werd opgericht in 1927 in Wenen (Oostenrijk) door Eduard Haas III en bracht eerste pepermunt op de markt. PEZ is afgeleid uit het Duitse woord "Pfefferminz" (pepermunt). PEZ Candy en Dispensers werd in 1952 in Amerika geïntroduceerd.

Bron : candywarehouse

No comments:

Post a Comment