CAR
SEXY CARS

Friday, March 7, 2008

Disney goes online

Robert A.Iger, chief executive van de Walt Disney Company maakte vorige donderdag tijdens de shareholdersvergadering in Albuquerque bekend dat Disney er denkt eraan om sommige TV-series op haar website Disney.com aan te bieden. Of dit volledig gratis zal gebeuren of via een abonnement liet Iger voorlopig in het midden.

Disney die in de jaren ’50 de TV-series "Zorro" en "Davy Crockett" produceerde, haalt haar inkomsten via het web uit de verkoop van programma’s van haar zenders ABC en Disney Channel via Apple iTunes en het verspreiden van online afleveringen waar men dan wel de reclame moet bijnemen. Ook "Star Trek" en “The Twilights Zone” van CBS maar ook populaire series van NBC zijn online te bekijken.

Disney kocht in augustus Club Penguin, een online netwerk voor kinderen,om zo de internetverkoop te verhogen. Mr Iger is ook bezig met de uitbreiding van Disney’s televisiestations en animatiebedrijven buiten de Verenigde Staten. Door het succes van o.a "High School Musical" en "Hannah Montana" kan men de verkoop van merchandising in de Disneyparken verhogen.

Op deze aandelenvergadering werden ook de 12 directeurs herverkozen : Susan Arnold, John E. Bryson, John S. Chen, Judith L. Estrin, Robert A. Iger, Steven P. Jobs, Fred H. Langhammer, Aylwin B. Lewis, Monica C. Lozano, Robert W. Matschullat, John E. Pepper Jr. en Orin C. Smith.

No comments:

Post a Comment