CAR
SEXY CARS

Friday, March 14, 2008

Imagineer Bob Gurr

De jonge Bob Gurr was gefascineerd door werktuigen, mechanische apparaten en auto's. Als Disney Imagineer hielp Bob Gurr bijna 40 jaar lang vele dingen voortbewegen in de Disney themaparken en vele bezoekers gingen aan boord van één van zijn vele ontwerpen. Bob Gurr kwam bij de Walt Disney Imagineering terecht omdat men hem inhuurde om raad te vragen over het ontwerp van de mini-auto's voor Autopia. Walt Disney was zo onder de indruk van de kennis en vaardigheid van Bob dat hij hem vroeg om zijn team van Imagineers te vervoegen.

Bob Gurr’s favoriet uitspraak is : "If it moves on wheels at Disneyland, I probably designed it."

En dat heeft hij zeker gedaan. Hij ontwikkelde meer dan 100 ontwerpen voor attracties gaande van Autopia, Haunted Mansion, de Submarine Voyage over de Matterhorn Bobslees in Disneyland tot de Monorails in Walt Disney World en nog veel meer. Hij gaf zichzelf de titel “ Director of Special Vehicle Development”.

In 2004 werd hij toegevoegd aan het lijstje met Disney Legendes en op 7 maart 2008 kreeg hij zijn eigen venster boven Disney Clothiers in Main Street USA in Disneyland.



No comments:

Post a Comment