CAR
SEXY CARS

Wednesday, April 9, 2008

De toekomst

Er zit een fameuze revolutie in bioscoopland aan te komen. Disney heeft vannacht in New York bekendgemaakt dat het vanaf volgend jaar al zijn films in 3D zal maken. Daarbij kleppers als Cars 2 en Toy Story 3. Samen met een aantal andere grote filmmaatschappijen (Universal, Paramount, 20th Century Fox) gaat het concern 10.000 cinema's in de VS daarvoor technisch uitrusten. Dat gaat 500 miljoen euro kosten.

10 nieuwe films
John Lasseter, chief creative officer van Disney, presenteerde 10 animatiefilms die Disney zelf en dochter Pixar voor 2012 gaat uitbrengen. Daarbij de opvolger van superhit Cars en het derde deel van het vernuftige Toy Story. Wall E, over een robotje en het sprookje Princess and the Frog (respectievelijk in de zalen in juni en eind 2009) zijn de enige films die niet in 3D worden gemaakt.

Up
De eerste Disney 3D-productie wordt Up, een verhaal over een 78-jarige avonturier. Daarna volgen Bolt en Toy Story 3. Bij Bolt, een verhaal over een gelijknamige hond die denkt dat hij een superheld is, spreekt John Travolta de stem in van het hoofdpersonage. Bij Toy Story 3 zorgen de acteurs Tom Hanks, Joan Cusack en Tim Allen voor de stemmen van de animatiekarakters.

Disney zal ook twee kerstfilms uitbrengen in 3D: Rapunzel, gebaseerd op het gelijknamige sprookje en King of the Elves.

Bron : Het laatste nieuws

No comments:

Post a Comment