CAR
SEXY CARS

Wednesday, April 16, 2008

Disneytekenaar Ollie Johnston overleden

Op maandag 14 april 2008 is Ollie Johnston, de laatste nog levende tekenaar uit de beginperiode van de Disneystudio’s, in Washington overleden. Ollie Johnston stief in een ziekenhuis en werd 95 jaar. Ollie Johnson kreeg in 1989 de titel van Disneylegende en in 2005 kreeg hij de National Medal of Arts, de hoogste onderscheiding die een artiest in de Verenigde Staten kan krijgen.

Hij verleende zijn tekentalent aan meer dan 24 Disneyklassiekers zoals Sneeuwwitje, Fantasia, Bambi, Pinokkio, Assepoester en Alice in Wonderland. De laatste animatiefilm waaraan hij meewerkte was de in 1977 uitgebrachte "De Reddertjes". Johnston zelf zei ooit de sterfscène van Bambi’s moeder als zijn beste werk te beschouwen, omdat deze symbool staat voor de emoties die Disneyfilms bij jong en oud teweeg kunnen brengen.

Johnston maakte deel uit van de "Nine Old Men" zoals Walt Disney zijn beste tekenaars noemde. Deze term gebruikte president Franklin Roosevelt voor de negen rechters van de Hoge Raad die veel voorstellen uit zijn New Deal-politiek van tafel veegden. De tekenaar wordt samen met zijn goede vriend Frank Thomas beschouwd als de meest getalenteerde van zijn generatie Disneytekenaars.Samen schreven ze ook een aantal boeken zoals Disney Animation: The Illusion of Life, Too Funny For Words,Walt Disney's Bambi: The Story and the Film en The Disney Villain.

No comments:

Post a Comment