CAR
SEXY CARS

Thursday, May 8, 2008

Euro Disney

De toekomst voor Euro Disney ziet er weer wat beter uit sinds steeds meer mensen een bezoekje brengen aan de 2 Disneythemaparken in de buurt van Parijs. Het bedrijf zei dat het een winst van 1,3 miljoen euro maakte in de eerste helft van het boekjaar dat eindigde in maart. Vorig jaar kende het bedrijf voor dezelfde periode een verlies van 36,3 miljoen euro. Vorig jaar viel Pasen in april en dit jaar was er reeds paasvakantie in maart waardoor de inkomsten dit jaar sneller stegen.

Het aantal bezoekers is met 14,8% gestegen tot zeven miljoen en die bezoekers spendeerden gemiddeld een 44,70 euro wat een stijging van 2,5% ten opzichte van het voorgaande jaar is. De bezettingsgraad in de hotels steeg met 5,4% tot 88,5%.

De groep Euro Disny maakt nog steeds geen winst maar het nettoverlies daalde met 47% en verkleind van 82 miljoen euro tot een kleine 43,5 miljoen euro.
De kosten stegen met 10% als gevolg van het meer aanwerven van werknemers om de toevloed van de bezoekers op te vangen en de uitgaven voor de bouw van nieuwe attracties.

Euro News

Euro Disney SCA

No comments:

Post a Comment