CAR
SEXY CARS

Wednesday, August 20, 2008

De toekomst van DLRP

Nadat we het gisteren over de eventuele toekomstige projecten voor Walt Disney World hadden, richten we nu onze pijlen op Disneyland Resort Parijs. Hou er wel rekening mee dat alle deze grootse plannen slechts geruchten zijn en dus zeker niet officieel zijn.

We starten met de Walt Disney Studios.

De Hollywood Boulevard zou uitgebreid worden en dat zou betekenen dat de ingang van de Studio Tram Tour zou verhuizen. Verder zijn er geruchten dat men een nieuwe scéne, en dan wel eentje van de Pirates of the Caribbean, zou bouwen in de attractie Studio Tram Tour. Sommigen dromen reeds van een scène waarbij men tussen de bulderende kannonnen van twee piratenschepen terechtkomt. Natuurlijk zou het fantastisch zijn als men dan ook nog de audio-animatronics van Jack Sparrow en Barbossa in de scène zou verwerken. Anderen zouden deze audio-animatronics liever in de Pirates of the Caribbean-attractie in Adventureland in het Disneyland Park zien verschijnen.

Een ander hardnekkig gerucht is dat de attractie Toy Story Mania ook in de Walt Disney Studios zou komen en dit omdat men in de studios geen interactieve attractie heeft zoals het bij het jonge volk populaire Buzz Lightyear Laser Blast in het Disneyland Park. De vraag blijft natuurlijk waar men deze attractie zal bouwen. Volgens sommigen zou het in de plaats van Armaggedon komen maar daar ciruleren reeds geruchten over een Narnia walktroughattractie die in de plaats van Armaggedon zou komen. Anderen zeggen dat de Toy Story Mania tussen Cinémagique en Stitch Live zou komen maar daar zijn dan ook al weer geruchten over de bouw van een Soarin'op deze plaats.

De komst van een Soarin’ lijkt echter iets realistischer want zoals we reeds schreven, is men reeds bezig met het filmen voor een "Soarin' over the World" en de kosten zijn toch iets lager wanneer men ze met 2 of 3 parken kan delen.

We hadden het hier al over de geruchten over een soort van A Bug’s land dat men tussen de Tower of Terror en Toon Studio zou bouwen. Maar er duiken hierover nog andere geruchten op maar het thema lijkt toch wel bij Pixar te blijven. Zo denkt de ene aan een "Octopus-ride” waarbij Mrs. Incredibles aan het eind van haar benen en armen, een wagentje hangen heeft, terwijl anderen denken aan een soort van parachute-attractie met de groene soldaatjes van Toy Story. In ieder geval, zouden er, als de geruchten waar blijken te zijn volgend jaar of ten laatste in 2010 terug bouwwerken in de Walt Disney Studios te zien zijn.

Een soort attractie die in de Walt Disney Studios ontbreekt is een darkride en als we de geruchten mogen geloven dan komt er een Ratatouille-darkride na 2010. De film Ratatouille was erg populair in Frankrijk en Disneyland Resort Parijs is natuurlijk de meest aangewezen plek voor een attractie met dat thema. Voor de controle van de voertuigen, zouden de imagineers gebruik maken van hetzelfde GPS-systeem zoals de ride van Winnie the Pooh in Tokyo Disneyland en Aquatopia in Tokyo Disney Sea.

Laten we nu eens de geruchten voor het Disneyland Park dichter bekijken.

De Little Mermaid-attractie, die bij de bouw van het park gepland was, zou er eindelijk komen maar niet op de oorspronkelijk voorziene plaats namelijk rechtover Pizzeria Bella Notte. Men zou Fantasy Festival Stage slopen en the Little Mermaid-attractie achter Fantasyland station bouwen. Het gebouw zou nu groter zijn en dus heeft men meer plaats achter Fantasyland Station en aan de linkerkant van Casey jr. Het zal dezelfde Little Mermaid-attractie zijn als in Disneyland Anaheim maar deze is dan wel helemaal anders dan de met de opening van het park geplande attractie. Het wordt dus uitkijken naar de eerste attractie in Fantasyland waarin een Disneyheldin/prinses de show steelt. Volgens de speculaties zou deze attracties er ten vroegste in 2011/2012 komen.

Wanneer men voor de Little Mermaid attractie, Fantasy Festival Stage sloopt, dan zou men een nieuw theater bouwen tussen Fantasyland en Discoveryland in de stijl van het Story Book Theater in Hong Kong Disneyland. Men had ooit plannen om op dit stuk tussen Fantasyland en Discoveryland Toon Town te bouwen. Star Tour fans zullen volgend gerucht graag horen : Star Tours 2 komt naar Discoveryland ergens tusssen 2010 en 2012. Ook hier moeten we nog wachten op een officiële bevestiging. Er zal alleen al omwille van financiële redenen een keuze moeten gemaakt worden tussen de bouw van een Splash Montain in Frontierland of een Indiana Jones Adventure in Adventureland. Hou nog steeds in het achterhoofd dat het hier allemaal om geruchten gaat en niets officieel bevestigd is.

Men zou ook investeren in het bijbouwen van nieuwe vleugels aan de Disneyhotels Sequoia Lodge en het Disneyland Hotel. Ook zou hier en daar wat verbouwd worden in het Disneyland Hotel zoals een groter zwembad en een nieuw restaurant.

Ook in Disney Village zijn er verandering op til : zo verwacht men er de komst van Starbuck's Coffee en Earl of Sandwich en is er nog altijd sprake van een grote - binnenkort wordt geopend, en er is altijd deze grote World of Disney Store die reeds verschillende jaren is aangekondigd maar er nog steeds niet is gekomen.

Nu al deze nieuwe projecten, kosten natuurlijk veel geld en waar zal men dat halen ? Wel sinds enkele maanden is er een hardnekkig gerucht dat zegt dat het park een cheque met een honderdtal miljoen euro zal ontvangen. Het worden nog drukke tijden voor de Disney Imagineers en de managers van Disneyland Resort Parijs en wij, als Disneyfans, kunnen alvast weer dromen over de verschillende geruchten die op het internet circuleren.

Thanks to Disney and More for the information.

No comments:

Post a Comment