CAR
SEXY CARS

Thursday, October 16, 2008

Blue Sky Cellar

We hadden het gisteren reeds over the Walt Disney Imagineering Blue Sky Cellar in Disney’s California Adventure Park. Vanaf 20 oktober zullen bezoekers werkende schaalmodellen en tientallen concepten en schetsen van de Disney Imagineers, die de creatieve geesten achter het ontwerp en de bouw van de Disneythemaparken en attracties zijn, kunnen bekijken.

In de Blue Sky Cellar worden de gasten uitgenodigd om een preview van de in uitvoering zijnde werken in het Disneyland Resort te bekijken door zich in de werkruimte van een Disney Imagineer te begeven. Dankzij L.M. kunnen we al enkele foto's tonen van de tentoonstelling.

Voor de Blue Sky Cellar hebben de Imagineers een wijnkelder gekozen. De wijnvaten zijn werkstations geworden en de kamer waar de wijn geproefd wordt is omgevormd tot een videokamer waar men een blik achter de schermen krijgt van de nieuwe en toekomstige attracties voor Disney's California Adventure.

Men kan er een aantal modellen van nieuwe attracties bekijken en men ziet er de nieuwe Paradise Pier met zijn nieuwe 20ste eeuw look, maquettes van Toy Story Mania-voertuigen, en de nieuwe Games of the Boardwalk. Ook zijn er ook enkele “speciale” attracties te zien zoals Mickey's Fun Wheel (eigenlijk de huidige Sun Wheel) en Silly Symphony Swings (een vernieuwde Orange Stinger).

Nieuwe schetsen en tekeningen van o.a. de Buena Vista Street, geven de bezoekers een nostalgische blik op het Los Angeles uit de jaren 1920 en 1930 wanneer Walt Disney voor het eerst in Californië aankwam. Een rode trolley auto, die doet denken aan de Pacific Electric Railway en een nieuw central Plaza met een replica van het Carthay Circle Theater, waar de première van Walt Disney eerste langspeelfilm “Sneeuwwitje en de zeven dwergen” was, maken het geheel af.

In de "coming soon" ruimte zien we beelden van Disney's World of Color en The Little Mermaid-attractie. Ook kijkt men naar de toekomst meer bepaald naar de 12-hectare grote uitbreiding van het park dat de naam Cars Land zal krijgen. Hier zal men het stadje Radiator Springs uit de Disney Pixar animatiefilm Cars tot leven brengen met o.a. drie nieuwe attracties voor het hele gezin. De bezoekers zullen in de Blue Sky Cellar hun kennis over Disney kunnen testen op één van de interactieve werkstations.

Het is de bedoeling van de Blue Sky Cellar dat men de gasten op de hoogte brengt van de toekomstplannen van het Resort en men wordt dan ook uitgenodigd om af en toe eens binnen te komen voor wat extra informatie.

No comments:

Post a Comment