CAR
SEXY CARS

Thursday, January 22, 2009

Disney vraagt kaderleden om op te stappen

De Walt Disney Co maakte gisteren bekend dat het aan zo’n 600 kaderleden in de Amerikaanse Disneyparken en vakantieoorden een ontslagpremie wil aanbieden om zo de kosten te drukken gezien de huidige economische toestand.

De 619 kaderleden hebben tot 6 februari de tijd om te beslissen of ze willen ingaan op het aanbod, daarna kan de onderneming zelf ontslagen overwegen als er te weinig mensen vrijwillig opstappen. Disney zegt niet aan hoeveel banen het een einde wil maken.

"We hopen via het VSP [voluntary separation plan] ons doel te bereiken maar indien onze doelstellingen niet worden gehaald dan zullen onvrijwillige ontslagen met een lagere ontslagvergoeding het gevolg zijn” aldus Jayne Parker, senior vice president of human resources for Walt Disney Parks and Resorts in een schrijven naar de betrokken leidinggevenden.

Toch wel een rare beslissing als je bedenkt dat deze week bekend raakte via de Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission dat Robert Iger, chief executive officer van het entertainmentconcern, zo’n 30.617.352 dollar heeft geïnd. Naast zijn jaarsalaris van 2 miljoen dollar, wist de Disney-topman 14 miljoen dollar aan bonussen op te strijken en verzilverde hij nog wat aandelen en opties met een waarde van 13,7 miljoen dollar. Volgens sommige bronnen zou hij de bonussen toch maar links laten liggen hebben.

No comments:

Post a Comment