CAR
SEXY CARS

Thursday, January 8, 2009

Kapitein Nemo


Disney is bezig met een remake van de sciencefictionklassieker ‘20,000 Leagues Under the Sea’, getiteld ‘20,000 Leagues Under the Sea: Captain Nemo’. Het moet een gezellige familiefilm worden in de bekende Disney-traditie. Het opmerkelijke is dat de studio hiervoor McG als regisseur heeft aangetrokken, de man die onlangs de keiharde actiefilm ‘Terminator Salvation’ heeft gemaakt.

En blijkbaar is Disney bereid royaal uit te delen aan McG, aangezien hij maarliefst $8 miljoen krijgt, met daarop nog eens 7% van de opbrengsten. Naar het schijnt was McG na het maken van de Terminator-film een zeer gewilde regisseur, en stonden de filmmaatschappijen in de rij om hem te contracteren.

Het scenario is van Bill Marsilli, (die ook ‘Deja Vu’ schreef, dat door Tony Scott werd verfilmd), en vertelt over het prille begin van kapitein Nemo, en hoe hij zijn schip de Nautilus bouwt. Uiteraard is alles nog steeds gebaseerd op de film uit 1954 en het oorspronkelijke verhaal van Jules Verne.

In 1954 was ‘20,000 Leagues Under the Sea’ de eerste speelfilm van Disney Studios, die tot dan toe alleen tekenfilms gemaakt hadden. Ook had de studio een grote naam, Kirk Douglas, voor één van de hoofdrollen weten te strikken. Walt Disney had destijds zijn gehele studio als onderpand voor de film genomen, wat als bijna krankzinnig werd beschouwd. Toch was de film, die het meest bekend is vanwege de scène met de reusachtige pijlinktvis, de op één na bestlopende film van dat jaar, en kreeg hij drie Oscarnominaties, waarvan hij er twee won (Best Art-Direction en Best Special Effects).

Als het aan Disney ligt, komt ‘20,000 Leagues Under the Sea: Captain Nemo’ nog dit jaar uit.

Bron: Movie Alert.

No comments:

Post a Comment