CAR
SEXY CARS

Tuesday, February 13, 2007

Originele tekening van Walt ?

Walt Disney werd bekend met Steamboat Willie en Mickey Mouse. Een inwoner van Clearwater, Steven Stein denkt dat hij de originele tekening van Walt Disney met daarop zijn beroemdste creatie in zijn bezit heeft. "Niemand anders dan Walt Disney kan in de jaren 1920 kan deze tekening gemaakt hebben" alsnog Stein.

Stein kocht dit exemplaar voor 3 dollar in een winkel in New York in 1984. Hij heeft reeds vele dollars gespendeerd aan het authentiek verklaren van het kunstwerk. Zo heeft hij de tekening een gedateerde inkttest laten ondergaan waaruit blijkt dat de inkt uit de jaren '20 dateert zegt hij. Er zouden ook noteringen op de rug van zijn tekening in het handschrift van Walt Disney zijn.

Als de tekening die Stein in zijn bezit heeft werkelijk de eerste schets van Disney’s character Mickey is, dan zijn naam nog niet Mickey maar Mortimer.

Volgens Stein weigert de Disney Company zelfs om zijn tekening te bekijken. Hij heeft hen in 1989 daarvoor al gecontacteerd. Nu daagt Stein Disney voor de rechtbank. "ik vervolg hen voor $50-miljoen, het auteursrecht op Mickey Mouse en het recht om het verhaal van Walt Disney te vertellen Disney. Volgens Stein moet er toch iemand zijn die een exemplaar van een oude nieuwsuitzending heeft waarop zijn tekening te zien is over de schouder van een zeer jonge Walt Disney. Misschien zal met dit proces die film bovenkomen en zal hij kunnen bewijzen dat hij in het bezit is van een wel zeer waardevolle muis. Stein eist ook er noteringen op de rug van zijn tekening in het handschrift van Walt Disney zijn.

No comments:

Post a Comment