CAR
SEXY CARS

Thursday, December 13, 2007

Walt Disney en gezondheid

Walt Disney World heeft bekend gemaakt dat het een ziekenhuis (health and wellness center) zal bouwen in Walt Disney World waar de castmembers en hun familie die participeren in de gezondheidsverzekering van het bedrijf, terecht zullen kunnen voor eerste hulp en dit ook ’s avonds laat en tijdens de weekends. Naast de basisverzorging en een laboratorium zal er ook een apotheek gevestigd zijn.

Meer dan 90 % van de 41.000 werknemers maken gebruik van de gezondheidsverzekering die door het bedrijf wordt aangeboden. Men schat dus dat een 70.000 personen (werknemers + familie) een beroep zullen kunnen doen op de diensten van het ziekenhuis. Door deze basishulp aan te bieden zullen werknemers ook meer aandacht besteden aan preventie.
Meg Crofton, President van Walt Disney World, zei bij de officiƫle aankondiging van deze plannen dat de komst van het ziekenhuis de Disneywerknemers en hun familie zal helpen om gezonder te leven. Eveneens zal het de ziektekosten voor het bedrijf en voor de arbeiders beperken.

De start van de werken van de bouw van het ziekenhuis zal nog een aantal maanden op zich laten wachten. Het gebouw zal op een stuk grond achter Epcot opgetrokken worden. Disney is ondertussen op zoek naar een onafhankelijk bedrijf dat de leiding van het ziekenhuis op zich wil nemen. Het gezondheidscentrum zal niet vroeger dan de lente van 2009 open gaan. Er zijn nog geen directe plannen om in de andere Disney Resorts (Anaheim, Paris, Tokyo en Hong Kong) ziekenhuizen te bouwen.

No comments:

Post a Comment