CAR
SEXY CARS

Friday, January 4, 2008

Afscheid van een Disney Legende


Joyce Carlson, een legendarische Disney "Imagineer," kunstenaar en model-maker gedurende 56 jaar, heeft op 2 januari 2008 de lange strijd tegen kanker verloren. Ze was 84 jaar oud en overleed in haar huis in Florida.

Joyce hielp bij het creĆ«ren van de oorspronkelijk model van it’s a small world voor de New York World's Fair in 1964 en later hielp zij ze met de herstellingen voor hun definietieve verblijf in Disneyland.

"Joyce deelde met iedereen haar passie : haar passie om de dingen juist te doen, passie voor het product Disney. Voor Joyce Carslon betekende dit dat zij nog iedere week, zelfs na haar officieel pensioen in 2000, de Imagineers in Walt Disney World een bezoek bracht" zei Marty Sklar, executive vice president en Imagineering ambassadeur, Walt Disney Parks & Resorts.

Joyce werd geboren in Racine, Wisconsin, op 16 maart 1923, en verhuisde met haar familie naar Zuid-Californiƫ in 1938. Nadat zij in 1944 was afgestudeerd aan de Santa Monica High School,volgde zij een vriend naar de Walt Disney Studios in Burbank. Zij werkte er o.a. mee aan The Three Caballeros, Victory Via Air Power, Assepoester, Peter Pan, en Sleeping Beauty.

In 1960 ging ze aan de slag bij de Walt Disney Imagineers onder de hoede van Disney Legends Mary Blair en Marc Davis voor het maken van de prototypes voor de miniatuurattracties voor de World's Fair paviljoens. Joyce heeft niet alleen gewerkt aan het oorspronkelijke model voor de attractie, maar ze werkte ook als artiest achter veel van de zingende poppen die in deze klassieke Disney ride te zien zijn.

Door haar uitgebreide ervaring met it's a small world voor Disneyland, was ze de aangewezen persoon om later mee te helpen aan deze attractie in Walt Disney World en Tokyo Disneyland. Ze was ook betrokken bij de ride in Disneyland Resort Parijs en deze van Hong Kong Disneyland, zodat we eigenlijk kunnen zeggen dat in elke “it's a small World-attractie” toch wel de hand had.

Ze was de eerste vrouw in The Walt Disney Company die zowel de 50 als de 55-jaar dienst kon bereiken maar Carlson had geen intenties om op haar lauweren te rusten. Ze gaf haar kennis en ervaring door aan de huidige generatie van Imagineers en dit tot begin 2007.

Joyce werd in 2000 een “Disney Legend” (een eer geschonken door The Walt Disney Company aan personen die een belangrijke bijdrage geleverd hebben aan het bedrijf in de loop der jaren) en werd verder vereerd met haar eigen venster in Main Street in Magic Kingdom in Walt Disney World. Op de etalagevenster op de tweede verdieping van Emporium staat volgende inscriptie : “Dolls by Miss Joyce, Dollmaker for the World.”

No comments:

Post a Comment