CAR
SEXY CARS

Friday, February 8, 2008

Contractverlenging


Het contract van Chief Executive Robert Iger bij de Walt Disney Company is opnieuw besproken en op 1 februari heeft hij een nieuw contract getekend. Iger’s vorig contract eindigde pas op 30 september 2010 maar zijn nieuw contract loopt nu tot 31 januari 2013.

De Walt Disney Co maakte vrijdag bekend dat de Raad van Bestuur van de Walt Disney Company als erkenning van de sterke prestaties van Chief Executive Robert Iger, zij hem een vijfjarig contract aangeboden hebben dat hem een jaarsalaris van $ 2 miljoen toekent plus nog een aantal bonussen die hem nog een paar miljoen kunnen opleveren.

"Bob is een getalenteerde leider, onder wiens leiding Disney gegroeid is en zelfs winstgevender is geworden" zei John E. Pepper Jr, voorzitter van The Walt Disney Company Raad van Bestuur. "En we zijn ervan overtuigd dat hij het bedrijf zo zal blijven leiden en het zelfs naar nieuwe creatieve en zakelijke niveau’s zal brengen.”

Iger werd Disney's Chief Executive op 30 september 2005. In de twee jaar dat Iger aan het hoofd stond, heeft het bedrijf een recordomzet verwezenlijkt, de nettowinst is gegroeid en de winst per aandeel is gestegen. In het fiscale jaar 2007, stegen de inkomsten van de onderneming met 5 % tot zo’n $ 35,3 miljard. Ook de nettowinst per aandeel voor het jaar 2007 steeg met zo’n 24% tot $ 1,9.

In 2006 leidde Robert Iger de overname van Pixar Animation Studios als onderdeel van zijn strategie om Disney's positie als wereldwijde marktleider op het gebied van familie-entertainment te verstevigen. Disney is tevens een pionier en één van de eerste grote ondernemingen die gebruik maakt van de nieuwe technologieën zoals o.a. iTunes. Onder Iger heeft Disney ook de uitbreiding van haar parken en resorts aangekondigd alsook de uitbreiding van de vloot van de Disney Cruise Line. Ook de overname van Club Penguin, één van de snelst groeiende online virtuele werelden voor kinderen, gebeurde onder zijn leiding.

De Raad van Bestuur heeft tevens zijn goedkeuring gegeven voor een nieuw contract van eveneens vijf jaar voor Senior Executive Vice President and Chief Financial Officer Thomas O. Staggs tot 1 april 2013. "Tom is een persoon van wie ik het advies en de raad van zeer grote waarde acht” aldus Iger.

No comments:

Post a Comment