CAR
SEXY CARS

Thursday, March 6, 2008

Gunther Neefs speelt straatkat in 'De Aristokatten'

De twintigste Disney-animatiefilm “The Aristocats” die in 1970 voor het eerste te zien was, is opnieuw ingesproken. Zanger Gunther Neefs neemt de rol van straatkat Thomas O'Malley voor zijn rekening. Opmerkelijk is wel dat zijn intussen overleden vader Louis Neefs bijna dertig jaar geleden dezelfde rol insprak.

Het originele verhaal van de Aristokatten is van de hand van Tom McGowan en Tom Row. Het was de bedoeling dat men er een geanimeerde romantische muzikale komedie zou van maken maar Walt Disney vond dat een animatiefilm beter zou aanslaan.
Regisseur van dienst werd Wolfgang Reitherman en de productie werd in handen van diezelfde Wolfgang Reitherman gegeven maar hij werd bijgestaan door Winston Hibler.

Maurice Chevalier zong de titelsong voor de film in ook al was hij op aanraden van Walt Disney op 80-jarige leeftijd op pensioen gegaan. Maar ook als was hij met pensioen, toch stemde hij direct in omdat hij dit als een eerbetoon aan Walt Disney beschouwde. Later zei Chevalier hierover: "Ik had het voor niemand anders gedaan en voor geen enkel bedrag. De eer om mijn liefde en bewondering voor de enige echte Walt op deze manier te kunnen bewijzen was voor mij genoeg."

De Special Edition DVD werd oorspronkelijk als een 2-disc aangekondigd maar blijkbaar is men van dit idee afgestapt. De DVD met de stem van Gunther Neefs als Thomas O’Malley is vanaf 16 april is te koop.

Op de Special Edition DVD staat volgend bonusmateriaal :

'Disney Virtual Kitten' - Adopt Your Own Virtual Kitty. The More You Care For It, The More Hearts You Earn

'Virtual Kitten' DVD-ROM - Two Mini-Games And Your Very Own Printable Adoption License

'The Aristocats' Fun With Language Game - Play Along And Learn The Names Of A Variety Of Musical Instruments

'The Great Cat Family' (Excerpt) Hosted By Walt Disney

'The Sherman Brothers: 'The Aristocats' Of Disney Songs'

'The Aristocats' Scrapbook

New Never-Before-Seen Deleted Song

No comments:

Post a Comment