CAR
SEXY CARS

Tuesday, January 20, 2009

Space Mountain Rehab

Eén van de topattracties uit Walt Disney World krijg een grondige rehab. Volgens Disneywoordvoerder A. Finger is het wel eens nodig om de 34-jarige attractie uit het Magic Kingdom een lange tijd stil te leggen en een grondige opknapbeurt te geven. De attractie opende op 15 januari 1975 de deuren voor het grote publiek.

Space Mountain zal dus op 19 april 2009 (net na de paasvakantie) sluiten en zal volgens A. Finger ergens in het najaar terug openen. Ook in het drukke zomerseizoen zal de attractie gesloten blijven. Een juiste heropeningsdatum is nog niet vastgesteld.

De werkzaamheden bestaan uit o.a. herstellingswerken aan de achtbaan, de wachtrij zal heringericht worden en ook de witte koepel, het herkenningspunt van Space Mountain in Walt Disney World, zal vernieuwd worden.

Deze renovatie is de eerste ingrijpende werkzaamheden aan de attractie sinds september 1999. Het project volgt op een reeks andere rehabs die Disney in de afgelopen jaren heeft doorgevoerd aan een aantal van haar oudste attracties, waaronder the Haunted Mansion en Pirates of the Caribbean in het Magic Kingdom en Spaceship Earth in Epcot.

Disneyfans droomden reeds van een ingrijpende make-over zoals deze twee jaar geleden in Anaheim maar aangezien de versie in Orlando de originele Space Mountainride is, wil Disney enkel renovatiewerken doorvoeren en geen grondige veranderingen.

No comments:

Post a Comment